Lite uppdateringar

Posted: 2017-11-08 12:41:50.012864

Det har hänt lite bakom kulisserna på siffror.eu. Bland de viktigare förändringarna är övergången till statiska grafer för bostadsmarknaden. Detta gjordes för att kunna gå över till helt korrekta flytande medelvärden istället för approximationerna som användes tidigare.

De nya flytande medelvärdena är numera fixerade på datum och inte som tidigare på datapunkter. För områden med mycket data, såsom Stockholm, blir inte skillnaden så stor i vanliga fall, men för mindre orter eller runt storhelger kan det bli längre mellan mätpunkterna och då sträcktes den gamla metoden ut fönstret. Denna metod var mycket snabbare och kunde delvis göras direkt i databasen. Den nya metoden, som istället är korrekt är betydligt tyngre rent beräkningsmässigt. Så för att kunna fortsätta med att hålla ladningstiderna nere fick dessa grafer bli statiska. Det gör att man nu också kan länka till en graf, vilket är OK så länge det talas om varifrån den kommer.

För ett tag sedan ändrade platsbanken sin hemsida vilket orsakade att insamlingsskriptet slutade fungera. Detta orsakade även ett glapp på jobbdatat från blocket på grund av slarv från mig. Sen dess har även blocket gjort om sin hemsida och det krävs lite arbete för att få igång insamlingen igen. Det kommer kanske framöver.

Jag har också tagit bort alla annonser från sidan. De gav ingenting men störde en del. Däremot finns det nu en möjlighet att låna ut lite CPU och gräva kryptomynt. Det går att gräva både bitcoin och dogecoin. Allt man behöver göra är gå in under "Stöd sidan" och trycka på knappen för att gräva det mynt man vill.